Cases

Succesvolle internationale implementatie van ERP-systeem

Wij hebben een succesvolle systeemimplementatie gerealiseerd voor het aansluiten van corporate functies (Finance/Inkoop/HR/Payroll/Tax) en de in-sourcing van internationale administraties. Tijdens dit project hebben wij het Change Management-team geleid om de verandering van werkwijze en adoptie succesvol te laten zijn. Dit omvatte onder andere het maken van internationale change plannen, (her)designen van processen, managen van (senior) stakeholders en het opzetten van een Change netwerk ter versterking van de adoptie van de verandering, evenals het geven van workshops. Het project omvatte 16 internationale kantoren, van Hong Kong en Dubai tot de Verenigde Staten. Als onderdeel van onze werkzaamheden hebben wij meerdere Change Management-plannen opgesteld, toegespitst op de behoefte per land en onderwerp. We hebben het Change Management-team geleid, bestaande uit consultants van gerenommeerde bedrijven zoals PWC/KPMG. Wij hebben tevens het Change Management Board voorgezeten, dat bestond uit de stuurgroep, directieniveau en Programma Management. Het project was Agile vormgegeven en werd bijgestuurd door middel van wekelijkse en daily stand-ups. Dit geldt overigens voor alle projecten en procesoptimalisaties met een IT-karakter. Verder hebben wij geholpen om de service- en onderhoudsorganisatie op te zetten, met onder andere gebruik van het ITIL-framework.

Een van de grootste uitdagingen van dit project was het managen van internationale stakeholders. Door middel van effectieve communicatie en het opzetten van een Change netwerk zijn we erin geslaagd om alle stakeholders op één lijn te krijgen en de adoptie van het systeem te stimuleren.

Het resultaat van ons werk is dat het ERP systeem succesvol is geïmplementeerd in 10 landen. De adoptie van het systeem is erg hoog en er is voldoende tevredenheid onder de back- en front-end gebruikers.

Benieuwd hoe ons Change Management aanpak jou kan helpen met jouw doelstellingen? Neem dan nu contact op met Improve to Grow en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Deel dit met je netwerk!