Cases

Significante kostenbesparing en efficiencyslagen in de financiële branche

Voor een toonaangevende speler in de financiële sector is met behulp van Lean Six Sigma en Business Process Management inzichtelijk gemaakt hoe de datastromen van de organisatie lopen en hoe er efficiencyslagen gemaakt konden worden.

Het verbeterpotentieel is geanalyseerd en omgezet naar een adviesplan. De genoemde datastromen zijn de belangrijkste inputs die ervoor zorgen dat Portfolio Managers tijdig voorzien worden van de benodigde informatie om weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen. De primaire en ondersteunde processen zijn in kaart gebracht, de verspillingen zijn weggenomen en de processen zijn met behulp van Business Intelligence efficiënter ingericht. Daarnaast zijn de belangrijkste stakeholders betrokken bij de benodigde veranderingen om deze ook daadwerkelijk te realiseren.

Dit project heeft geresulteerd in een kostenbesparing van minimaal €500.000,- door het tegengaan van dubbele data-aankopen. Daarnaast is een nog veel grotere besparing gerealiseerd door het reduceren van directe en indirecte kosten (zoals de aankoop van data en de inzet van mensen).

Door de inzet van Lean Six Sigma en Business Process Management zijn de datastromen van de organisatie efficiënter ingericht, waardoor er aanzienlijk bespaard kon worden op kosten en dubbele data-aankopen werden voorkomen. De belangrijkste stakeholders werden betrokken bij de veranderingen, wat ervoor zorgde dat de verbeteringen ook daadwerkelijk werden doorgevoerd en de gewenste resultaten werden behaald.

Benieuwd hoe Lean Six Sigma en Business Process Management jouw organisatie kan helpen om kosten te besparen en efficiënter te werken? Neem dan nu contact op met Improve to Grow en ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie

Deel dit met je netwerk!