Cases

CSRD-proof maken van het MKB

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een belangrijke ontwikkeling binnen de Europese Unie op het gebied van duurzaamheid. De CSRD verplicht grote ondernemingen om in hun bestuursverslag te rapporteren over hun impact op milieu- en sociale aspecten. Als jouw onderneming valt onder deze richtlijn, moet je mogelijk al in januari 2025 volgens de CSRD rapporteren. Dit kan een grote invloed hebben op jouw zoekmachineoptimalisatie (SEO) en online zichtbaarheid.

Als jouw onderneming niet valt onder deze categorie, maar wel onder de overige criteria of het MKB, dan moet je vanaf januari 2026 rapporteren volgens de CSRD. Dit betekent dat het van cruciaal belang is om op tijd voorbereidingen te treffen en jouw rapportage op orde te hebben. Improve to Grow kan je hierbij helpen.

Onze consultants zijn experts op het gebied van duurzaamheid en weten precies wat er nodig is om jouw onderneming voor te bereiden op de gevolgen van de CSRD. Wij werken samen met je om ervoor te zorgen dat jouw rapportage aan alle vereisten voldoet en dat je geen risico loopt op het gebied van SEO en online zichtbaarheid.

Door ons te laten helpen met jouw rapportage volgens de CSRD, kunt je niet alleen voldoen aan de wettelijke vereisten, maar ook jouw positie versterken in zoekmachines en jouw online zichtbaarheid verbeteren. Dit kan een enorm concurrentievoordeel opleveren, vooral in deze tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor klanten en investeerders.

Wij begrijpen dat de CSRD wetgeving voor veel ondernemingen nieuw en complex is. Daarom werken wij altijd met een heldere en begrijpelijke aanpak. Onze consultants zijn altijd bereikbaar en staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Wij zorgen voor een succesvolle implementatie van onze oplossingen en begeleiden je gedurende het gehele traject.

Wacht niet langer en laat Improve to Grow jou helpen om klaar te zijn voor de CSRD wetgeving.  Neem contact met ons op om te bespreken hoe wij je kunnen helpen met jouw CSRD-rapportage.

Deel dit met je netwerk!